Wat is een plug-in hybrid en wat zijn de voordelen? 

by admin

Ben je van plan om dit jaar een nieuwe auto aan te schaffen en twijfel je of je voor een benzine auto gaat of toch een elektrische of hybride auto? Waarschijnlijk zul je niet veel keuze hebben als je echt een splinternieuwe auto wil, want veel fabrikanten hebben er al voor gekozen om te stoppen met het produceren van nieuwe brandstofauto’s. Maar kies je dan voor een hybride auto of een elektrische? En wil je dan een plug-in hybrid of een mild hybrid? In dit artikel vertellen we je wat een plug-in hybrid is en wat de voordelen zijn van dit soort auto’s!

Wat is een hybride auto? 

Een hybride auto combineert twee soorten motoren onder de motorkap, een brandstofmotor en een elektromotor met een bijbehorende accu. Met die accu kun je elektrisch rijden en je kunt deze opladen. Dat kan op twee verschillende manieren, afhankelijk van wat voor hybride auto je hebt: een mild hybrid of een plug-in hybrid. Maar wat is een plug-in hybrid dan eigenlijk? Een plug-in hybrid laad je op door hem in het stopcontact te steken met behulp van een lange kabel. Een mild hybrid heeft daarentegen geen oplaadkabel. Deze auto’s laden zichzelf op tijdens het rijden door de wrijving. In de meeste gevallen kun je met een plug-in hybrid een lange afstand elektrisch rijden dan met een mild hybrid, maar dat verschilt per merk en model. 

Wat zijn de voordelen van een plug-in hybrid? 

Een plug-in hybrid heeft diverse voordelen voor de bestuurder: 

  • Zuinige auto’s: Plug-in hybrids zijn zuinige auto’s, aangezien je een deel elektrisch kunt rijden. Hierdoor verbruik je dus heel wat minder benzine dan in een auto met een verbrandingsmotor. 
  • Beter voor het milieu: Een plug-in hybrid is beter voor het milieu dan auto’s die rijden op benzine, diesel of LPG. Doordat de auto’s voor een deel elektrisch rijden, stoten ze veel minder C02 uit dan een auto met alleen een verbrandingsmotor. 
  • Minder wegenbelasting: Met een plug-in hybrid betaal je minder wegenbelasting dan met een auto die rijdt op benzine, diesel of LPG. Daarnaast betaal je ook minder BPM. 
  • Je komt niet stil te staan: Met een hybride auto hoef je niet bang te zijn dat je stil komt te staan omdat de accu leeg is. Wanneer deze leeg is, schakelt de auto gewoon over op de verbrandingsmotor. Zo kun je dus zonder problemen door rijden!
  • Vermogen en snelheid: Hou je van snelle auto’s met veel vermogen? Dan kom je niets tekort met een plug-in hybrid. Aangezien je in principe met twee motoren rijdt, dus je hebt genoeg vermogen en koppel tot je beschikking. 

Ook interessant